Om boken

Slik det var

Hva skjer i oss mennesker når livet utfordrer oss? Når dører lukkes og friheten innskrenkes? Hvordan kan det føles å kjenne seg kontrollert? 

En lukket dør kan skjule så mye, ting som få eller ingen vet. Mange mennesker som opplever krenkende adferd tror det skal være sånn, det blir eller er blitt en vane. Man lures til å tro på det som sies eller trues til å godta det. Det blir etter hvert vanskelig å forlate det og man tør ikke i frykt for konsekvenser. Skamfølelsen gnager og man bruker tid og krefter på å forsøke å forklare og skjule det som skjer. Forvirringen blir komplett når det også forekommer gode ting.

Det handler om å orke å bestå, kjempe på, angst, redsel, tårer, skam og fasade.

I den første delen av boka finner du blant annet diktene: Det du tenker, Følelsesløs, Være meg, Hode savnet, Under pynten og Farvel.

En ny start

Er det mulig å åpne døren igjen og få et godt liv? 

Det er et ordtak som sier at når en dør lukkes, åpnes en annen. Vel, det kan det være mye sant i. Men først må du finne nøkkelen, og deretter finne krefter til å komme deg helt frem til den lukkede døren, for så å låse opp;

Klarer du det?

Ja, det gjør du!!!

Kanskje skjer det gradvis eller det kommer plutselig. Følelsen av at noe ikke stemmer, dette er jo helt feil. Du begynner å legge merke til at ikke alle andre lever sånn som deg. Livet som er så fullt av muligheter, er ikke tilgjengelig for deg. Når det blir sådd små frø, vil noen etter hvert finne feste og grobunn. De vil vokse seg store og sterke og danne starten på noe nytt. Slik kan det også være med en åpen dør. Den står der som en invitasjon til å tre inn eller ut i noe nytt, til å bli fri. Til en ny start!

I denne delen finner du blant andre diktene: Første steget, Veien til frihet, Nye spor, En ny start, Tilbake og Aksept

Ikke lenger alene

Utfordringer kan sette dype spor i oss. I en oppbyggingsfase handler det ofte om å bevare håpet og reflektere seg gjennom det man har opplevd. Det er tøft og dager kommer i alle farger. Det er traumer, triggere og vonde minner. Mye må man lære seg å akseptere, det kan være skikkelig vanskelig og kreve mye trening. Da er det godt å vite at man ikke er alene om å gå de skrittene. Vi er flere som har gått og går dem. Jobben må vi jo gjøre selv, men har man gode støttespillere med på veien blir den lettere å gå. Omgi deg med mennesker som vil deg vel!

Mange av diktene i denne siste delen er skrevet ut fra verdien i å ha noen rundt seg. De er således også en hyllest til de som har støttet, grått med, heiet på, vist forståelse og anerkjent meg for den jeg er.

Her finner du blant annet diktene: Åpen dør, Delbart, Ut av mørket, Ankeret på toppen og Gaven.